Willekreurige nieuwsfeiten

 

4 december 2006

---------------------------

Het Brusselse Radio Contact (102.8 MHz) krijgt van het VRM een boete van 1250 euro en een voorwaardelijke schorsing van zeven dagen. De sanctie komt er na een klacht van het provinciale Antwerpen 1, dat via 102.9 MHz storingen ondervond.

6 december 2003

----------------------------

Radio Contact Vlaanderen start met een nieuwe programmering en aangepaste jingles. Peter Van Dam verdwijnt als programmamaker en houdt zich met productiewerk bezig.

10 december 2003

----------------------------

Radio Contact kondigt nieuwe investeringen voor de nieuwsdienst aan. Voor de nationale en internationale actualiteit onderhandelt men met het persbureau Belga. Op lokaal vlak mikt men op plaatselijk journalistiek talent.

10 december 2004

-------------------------------

 Radio Contact wordt een compleet muziekstation. Een jong muziekformat, nieuwe jingles en de slogan Power Of Music.

11 december 2003

----------------------------

De topman van de Contactgroep Francis Lemaire laat zich tijdens een interview met La Libre Belgique zeer kritisch uit over het Waalse frequentieplan, over de situatie in Vlaanderen en over de jongste ontwikkelingen van Contact Inter.

12 december 2002

----------------------------

Radio Saturnus uit Maldegem (105.9 MHz) vervangt de programma’s van Contact 2 door het aanbod van Radio Contact.

17 december 2005

-----------------------------

 De berichten over een snelle terugkeer van Radio Contact in Antwerpen stapelen zich op. Er wordt druk gespeculeerd over een mogelijke samenwerking met Multipop, het station van Jeroen Straeter.

19 december 2003

---------------------------

De Vlaamse mediaminister Marino Keulen maakt de lijst van vergunningen voor de lokale radiostations bekend. Grote winnaar is de Amerikaanse mediagroep Emmis terwijl Contact 2, het tweede netwerk van Radio Contact in één klap negentien stations verliest.

19 december 2005

-----------------------------

Radio Contact blijft in de kijker lopen. Nadat gisteren een mogelijke terugkeer in Antwerpen werd voorop gesteld, spreekt men nu over een comeback in Leuven.

21 december 2005

------------------------------

Het Antwerpse Multipop tekent een samenwerkingsakkoord met Radio Contact in Brussel. Buiten de eigen programmering, die drie uur zal duren, worden alle uitzendingen van het landelijke netwerk overgenomen. De omschakeling wordt in januari 2006 uitgevoerd.

27 december 2005

------------------------------

Rudi Van Vlaanderen, Mike Piteljon, Danny Scherpenberg, Peter Van den Bossche en Yves Van Ooteghem stoppen op 1 januari 2006 bij Radio Contact.

 

3 oktober 2000

--------------------

Het netwerk van Contact 2 met twintig frequenties in Wallonië en één in Brussel start een opvallende campagne die meer luisteraars moet opleveren. In Vlaanderen verandert Family Radio het format, er wordt nu meer popgerichte muziek uitgezonden.

7 november 2003

-------------------------

 Het verdict over de kandidaturen van de regionale radiostations valt. NV Prometheus Inc. in West-Vlaanderen,Vzw Radio Gent voor Oost-Vlaanderen, Antwerpse Radio NV in Antwerpen, VZW Facta Media voor Limburg, VZW Vrije Golf (radio contact)in Vlaams-Brabant en Brussel krijgen de vergunningen.

11 november 2002

------------------------------

Tijdens een interview voor de websites Tuner en iRadio laat Radio Contacteigenaar Francis Lemaire zich kritisch uit over bepaalde aspecten van het nieuwe frequentieplan voor de FM-band. Hij verdenkt bovendien het concurrerende netwerk NRJ van samenwerking met de technische diensten van de RTBF. De mediaondernemer kondigt ook de aanwerving van personeel voor het pas gestarte Contact Inter aan. Dat moet tussen 07.00 en 19.00 uur programmas voor de Arabische bevolking in Vlaanderen verzorgen.

13 november 1981

---------------------------

Eindelijk is er nieuws van Radio Seven in Zellik. Het station met grootse ambities kwam er omdat misnoegde Vlaamse medewerkers van Radio Contact meer zendtijd vroegen. Ze hielden zelfs een pleidooi voor een volledige Franstalige en een complete Nederlandstalige afdeling maar vingen bot bij de directie. Het zendbereik voldeed echter niet aan de wensen van de initiatiefnemers. Het zou tot in het voorjaar van 1982 duren eer Seven tot een volwaardig station uitgroeide.

15 november 2002

------------------------------

De groep rond Radio Contact toont zich kritisch over het plan van de Waalse maatschappij ‘Déficom’ om meerderheidsaandeelhouder van 4FM te worden. Men hoopt dat het Vlaamse Commissariaat voor de Media consequent alle artikels van het decreet voor de landelijke commerciële radio’s en de uitvoeringsbesluiten zal gebruiken bij het al dan niet goedkeuren van deze overname.

16 november 1999

------------------------------

Radio Cieper uit Ieper, dat op 104.0 MHz uitzendt, wordt Radio Contact.

16 november 2000

-----------------------------

Radio Contact doet via een brief aan mediaminister Dirk van Mechelen een overnamebod op Studio Brussel of Radio Donna.

20 november 2001

-----------------------------

De Contactgroep besluit om de beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media niet aan te vechten bij de Raad van State. Het dossier van Contact 2 werd nipt derde bij de toekenning van de licenties. Q Music en 4FM mochten starten.

21 november 1998

--------------------------------

 TOPradio dat na het afspringen van de onderhandelingen tussen Radio Contact en VTM wel een contract afsloot met de mediamaatschappij uit Vilvoorde, start met landelijke uitzendingen. Peter Hoogland presenteert het openingsprogramma.

24 november 2003

-----------------------------

De beslissing van mediaminister Marino Keulen om de nieuwe zendvergunningen later bekend te maken, zorgt voor onrust bij Contact Vlaanderen. De groep stopt de geplande investeringen voor de opbouw van de programmering.

27 november 2001

--------------------------------

Radio Roxy van Gust De Coster verdwijnt van de kabel bij de gemengde intercommunales. Bij de andere maatschappijen wordt de muziek nog steeds doorgegeven. Men verwacht dat het signaal door Radio Contact 2 zal worden vervangen.

1 oktober 1986

---------------------

 Radio Contact richt de Franchisinggroep op. Radio Annick uit Antwerpen, Radio Free uit Gent, Radio WLS in Kortrijk en Radio Borinage uit Mons zijn de eerste leden.

1 oktober 1996

------------------

Kempen FM, via zeven frequenties te ontvangen, start een nieuwe programmering. Later zal het mininetwerk door Family Radio opgeslorpt worden.

1 oktober 1998

------------------

Ex-VRT-medewerkster Rani De Koninck start bij Family Radio, het tweede netwerk van Radio Contact. Zij presenteert dagelijks ‘Rani op d’er Best’.

2 oktober 2003

--------------------

Omdat Contact quasi zeker is de licentie als provinciale radio voor de provincie Vlaams-Brabant te krijgen, worden er gesprekken gevoerd voor een verregaande samenwerking met het regionale Ring TV. Bij deze laatste is tijdens het tonen van de kabelkrant de muziek van Radio Contact 2 te horen.

8 oktober 2001:

--------------------

*Gust De Coster start bij het landelijke Radio Contact 2. Hij wordt er programmaleider. Het netwerk volgt Family Radio op vanaf 22 oktober.

*Na Bernard Rondelez in West-Vlaanderen en Yves De Wolf voor Antwerpen wordt Rik De Nijs op 1 november aanstaande directeur van Radio Contact voor de provincie Oost-Vlaanderen.

14 oktober 2004

--------------------------

Radio Contact wordt in Maldegem op 105.9 MHz door de non-stop soft popmuziek Cool FM vervangen.

15 oktober 2001:

--------------------------

Family Radio in Gent, uitzenden op 105.3 MHz schakelt een week voor de start van Contact 2 over naar het nieuwe format. De RDS-tekst wordt tevens aangepast. De andere afdelingen in Aalst, Dendermonde, Vlierzele en in Brussel behouden nog even de actuele indentificatie.

16 oktober2001

------------------------

Radio Contact wijzigt de najaarsprogrammering. Peter Decordier en Walter Broeckx verzorgen tussen 05.00 en 09.30 uur het ochtendblok. Na de lokale ontkoppeling is er Dirk De Coster tot 14.00 uur. De tweede lokale ontkoppeling tot 16.00 uur effent de weg voor Rudi Van Vlaanderen tot 18.00uur. Jan Molenaar, Dirk Moerman en Tom Van Wezemael zorgen voor de avondprogramma’s.

19 oktober 2005

---------------------------

 Contact Dance op de frequenties van radio contact wordt tot C-Dance omgevormd. Men wil vanaf 1 november ambihitmuziek uitzenden tussen 20.00 en 05.00 uur.

20 oktober 1982

------------------------

Daar Radio Contact sinds 1 juni 1982 reclame uitzond en vermits de RTBF hiertegen klacht had ingediend, moet directeur Francis Lemaire op 22 juli voor de Kamer van Kortgeding verschijnen. De Franstalige omroep eist 2500 euro per dag dat Contact de wetgeving overtreedt. De rechtbank verklaart zich incompetent waardoor alle stations, die het voorbeeld van de Blauwe Dolfijn hebben gevolgd, publiciteit blijven programmeren.

20 oktober 2002

------------------------

De geruchten groeien dat de Kinrooise afdeling van Radio Contact in Brusselse handen zou zijn gevallen. De apparatuur in de studio werd verwijderd.

24 oktober 2001

--------------------------

Radio Contact en Contact 2 in Roeselare zenden opnieuw in stereo uit. Het toestel dat voor de klankkleur zorgde, werd enkele weken geleden door dieven gestolen. Men brengt meteen een nieuwe lokale programmering.

24 oktober 2004

------------------------

Radio Contact wijzigt de programmering. Peter Decordier, die voor de zomer vertrokken was, keert in de ochtend terug. Dirk Moerman en Joanna brengen op woensdagnamiddag tussen 14.00 en 17.00 uur Skoolz Out. Koen Vervremd presenteert van 19.00 tot 23.00 uur Door De Week.

30 oktober 2003

-----------------------

De najaars programmering bij Radio Contact wordt licht aangepast. Bjorn Verhoeven en Michel De Wilde breiden hun shows met één uur uit.

31 oktober 2001

-------------------------

Radio Contact schrapt het filiaal in Aarschot van hun lijst. De sanctie houdt verband met het feit dat men de geplande ontkoppelingen niet volgt.

2 september 2002

------------------------

Het interactieve talkradio- en televisieprogramma -Zwart of Wit- met Jurgen Verstrepen gaat op 15 september van start bij Radio Contact Vlaanderen en tegelijk op LibertyTV.

6 september 2003

---------------------------

De kandidaten die een regionale zendlicentie willen bemachtigen, maken zich officieel bekend. Het zijn NV Promotheus Inc. voor West-Vlaanderen, VZW Facta Media in Limburg, VZW Radio Gent voor Oost-Vlaanderen. In de provincie Antwerpen duiken twee geïnteresseerde partijen op; de Antwerpse Radio NV en VZW Radio VRM. VZW Vrije Golf (radio contact)dingt naar een frequentiepakket voor Vlaams Brabant en de regio rond Brussel.

6 september 2004

----------------------------

Michel de Wilde, ooit bij TOPradio en nu bij Radio Contact, trekt naar Crazy FM. Hij presenteert het vrijdagavondblok tussen 22.00 uur en middernacht.

6 september 2005

----------------------------

Jeroen Gorus keert na een kort avontuur bij Radio Donna terug naar Radio Contact. Het landelijke netwerk brengt in de nieuwe programmering ook meer lokale invullingen om tegemoet te komen aan de wensen van het VCM.

7 september 2001

----------------------------

De beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media om 4FM en Q-Music een landelijke radiolicentie toe te kennen, valt bij Radio Contact in verkeerde aarde. Hun dossier werd slechts als derde beste beoordeeld. Men constateert dat de beurskoers van De Beukelaar, tegenwoordig Think Media, voor de helft min één aandeel, eigenaar van 4FM, al op 6 september 2001 met twintig procent steeg, terwijl het verdict pas om 16.30 uur werd bekend gemaakt.

7 september 2005

---------------------------

 Contact Inter, dat in een recent verleden in Brussel en in grote delen van Vlaanderen te ontvangen was, keert onverwacht op 92.1 MHz terug. Het station vernam van een rechter in hoger beroep dat men de uitzendingen mocht hervatten en dat er van een overtreding geen sprake was.

10 september 2001

-------------------------------

Radio Contact reageert verbaasd over de toekenning van de tweede vergunning voor een landelijke commerciële radio aan 4FM. Vooral het feit dat men voor het onderdeel -ervaring- slechts 15 op 20 kreeg, kon bij de groep niet door de beugel.

10 september 2002

----------------------------

Radio Contact krijgt er een tweede frequentie bij in Hasselt, de 107.2 MHz. Radio 2000 zorgt voor een krachtig stereosignaal.

11 september 2001

------------------------------

De geruchten over een mogelijke wijziging van Family Radio naar Contact 2 nemen toe. Terwijl de meeste netwerken zoals TOPradio, Mango, Contact en NRJ in Aalst met een stereosignaal uitpakken, blijft Family Radio in mono uitzenden.

12 september 2003

-------------------------------

 Danny Scherpenberg en Didier Laporte versterken de nieuwsploeg van Radio Contact. Zij verzorgen hoofdzakelijk de ochtendjournaals.

14 september 1998

-----------------------------

De officiële uitzendingen van Family Radio, het tweede netwerk van Radio Contact starten. In oktober zullen alle 35 aangesloten stations het signaal overnemen

15 september 2002

-----------------------------

De controversiële praatshow -Zwart of Wit- van Jurgen Verstrepen is voor de eerste maal via Radio Contact te horen. Het televisiestation Liberty TV zendt de beelden uit.

18 september 2003

-----------------------------

De uittocht van de dj-s bij Radio Contact blijft duren. Na Dirk De Coster, die naar Radio 2 uitweek, vertrekt nu ook Jan Molenaar. Wie hem opvolgt, is niet bekend.

22 september 2003

------------------------------

Piet De Win, de sidekick van Jeroen Gorus bij TOPradio, trekt naar Radio Contact.

20 september 2004

----------------------------

De hoofdredacteur van de nieuwsdienst van Radio Contact, Geert Schalck stapt op. In een mededeling aan de media laat de voormalige medewerker van Vitaya, Eurosport, VTM, TV Brussel en de VRT weten dat ‘er te veel was gebeurd’. Als opvolger wordt Peter Vandenbossche, de hoofdredacteur van het regionale Kanaal 3 genoemd.

20 september 1980

------------------------------

 Radio Contact houdt in Vorst Nationaal het tweede grote fanfeest. Zevenduizend toeschouwers zien er optredens van diverse nationale en buitenlandse artiesten. Dé stunt is echter de televisie-uitzending. Brussel en een deel van de omgeving kunnen alles in kleur volgen.

22 september 2004

-----------------------------

Peter Vandenbossche wordt de nieuwe hoofdredacteur bij de nieuwsdienst van Radio Contact. Hij volgt Geert Schalck op. De topman van Kanaal 3 werkte in het verleden bij Radio 2, bij het persbureau Belga en bij de kranten ‘Het Volk’ en ‘Het Laatste Nieuws’.

23 september 2002

----------------------------

De nieuwsuitzendingen van Radio Contact en Contact 2 worden aangepast. Zesmaal voor de nationale bulletins wordt er regionale informatie gebracht. Twee dagoverzichten en regelmatige nieuwsflashes moeten het aanbod vergroten.

24 september 2001

--------------------------

 Alle presentatoren van Radio Contact en Family Radio in de Kortrijk worden afgedankt. Samen met de stations in Gent, in Roeselare en in Brugge worden deze afdelingen eigendom van de Contactgroep. Alle programma’s worden gecentraliseerd.

25 september 2003

-------------------------------

Een oproep van Jurgen Verstrepen en Radio Contact om een flitspaal te versieren, levert een politiecontrole op. Er zijn geen arrestaties.

26 september 2002

----------------------------

 Radio Contact streeft naar een landelijke dekking in Nederland. Over de manier waarop men dit wilt verwezenlijken, blijft men onduidelijk.

29 september 2002

-----------------------------

De Hasseltse afdeling van Radio Contact laat via de RDS-tekst niet alleen de titels en de uitvoerders van de gedraaide songs, maar ook reclameboodschappen zien.

 

1 augustus 2002

------------------

Radio RCL, een van Contactvestigingen in Hasselt, wordt in beslag genomen.

2 augustus 2003

------------------

Programmadirecteur Bjorn Verhoeven ontkent de aanhoudende geruchten over mogelijke en massale ontslagen bij Radio Contact.

3 augustus 2004

------------------

Naar aanleiding van de begrafenis van de slachtoffers bij de gasramp in Gellingen wijzigen diverse radiostations hun programmering. Radio Contact brengt reclamevrije hits.

4 augustus 2000

------------------

Binnen het netwerk van Family Radio worden de eerste barsten zichtbaar. De afdeling van Diest stopt vanwege het gebrek aan een duidelijke profilering. Onder de naam Palermo blijft men met een uptempo muziekformat doorgaan.

16 augustus 2002

-----------------------

2002: Radio Contact-Inter, dat Franstalige en Arabische programma’s verzorgt, start op 94.5 MHz.

20 augustus 2002

-----------------------

2002: Contact Inter breidt het ontvangstgebied fors uit. Er komen ontvangstrapporten uit Aalst, Antwerpen en Gembloux.

22 augustus 2002

------------------------

- De aanhouding van xx-Think Mediabaas Maurice De Velder wordt opnieuw verlengd. De voormalige aandeelhouder bij 4FM zit sinds april 2002 in de cel wegens fraude.

- Radio Contact Inter, dat zich op de Arabische gemeenschap via 94.5MHz oriënteert, plant Nederlandstalige programma’s.

24 augustus 1998

------------------------

Promo s op de frequentie van Radio Contact Gold (102.5 MHz) nabij Brussel kondigen de start aan op 12 september van een nieuw netwerk. De initiatiefnemers willen graag onder de naam Maeva werken. Dit voornemen stuit echter op talrijke juridische problemen.

25 augustus 2004

------------------------

 Radio Contact maakt de najaarsprogrammering bekend. Peter Van Dam, sinds enkele maanden programmadirecteur bij het netwerk, presenteert zelf tussen 18.00 en 19.00uur - Het Hek -. Het weekend wordt op vrijdagnamiddag om 14.00 uur met de heruitzending van de Contact Super 50 afgetrapt. De fans kunnen ook hun favoriete lovesong aanvragen.
27 augustus 2002
------------------------
De afdeling van FM-Limburg in Tongeren wordt vanaf 1 september Contact Plus.

29 augustus 2002
-----------------
Het rommelt bij Contact Vlaanderen. Het netwerk overweegt om vanaf 21 september de regionale en lokale ontkoppelingen voor de tweede keer dit jaar te schrappen. Enkel de Oost-Vlaamse stations
blijven eigen programma's verzorgen.

29 augustus 2003

------------------

In het vooruitzicht van de algemene verdeling van de FM-frequenties profileert Radio Contact zich als lokaal station. Men wil het nabijheidgevoel met streekgebonden nieuws benadrukken.

30 augustus 2001

----------------

Medeoprichter van Radio Contact, Pierre Houtmans stapt na ruim 22 jaar op. Hij blijft wel aandeelhouder.

 

1 juli 2002

---------------

Kristien Moers verlaat de groep rond Radio Contact en trekt naar Q-Music.

8 juli 2004

---------------

 Peter De Wit Jan Leirs en Stefan Blauwaert(allen ex-contact) worden de nieuwe medewerkers bij Maeva FM.

9 juli 2002

------------

- De aanhoudende berichten over een mogelijk vertrek van hoofdredacteur Grim Vermeiren bij Radio Contact voeden de geruchten over een eventuele terugkeer van Jo Buggenhout. De Wetstraatverslaggever van 4FM bevestigt dat Francis Lemaire hem inderdaad een concreet voorstel heeft - geformuleerd. Hij blijft echter bij zijn huidige werkgever.

10 juli 2002

--------------

Het dossier tegen zakenman Maurice De Velder breidt zich uit. Volgens de kranten ‘Gazet van Antwerpen’ en ‘Het Belang van Limburg’ heeft hij ook de aandeelhouder van 4FM, de firma ‘Think Media’, voor ruim vier miljoen euro opgelicht.

13 juli 2001

-------------

 Het Vlaamse Commissariaat voor de Media ontvangt de dossiers van drie nieuwe kandidaten voor een nationale licentie. Het zijn die van het ‘Vlaams Radio Bedrijf’ voor Contact 2, ‘Finnpage’ voor Radio Eva en ‘Radio NV’, de radiotak van VT4 voor N-Joy.

20 juli 2001

-------------

Bij het Vlaamse Commissariaat voor de Media melden zich zes kandidaten voor twee landelijke radiostations. Onder hen bevinden zich SBS, Contact, 4FM, De Tijd, NRJ en de Vlaamse Mediamaatschappij.

22 juli 1982

--------------

Daar Radio Contact sinds 1 juni 1982 reclame uitzendt, moet eigenaar Francis Lemaire na een klacht van de RTBF voor de kamer van kortgeding verschijnen. De Franstalige openbare omroep eist 100.000 BEF per dag dat het onafhankelijke radiostation publiciteit brengt. De uitspraak volgt op 20 oktober 1982.

26 juli 2003

-------------

Radio Contact voert de sanctie van het Vlaamse Commissariaat voor de media, die men aanvankelijk naast zich neerlegde, uit. De uitzendingen voor Brussel op 103.1MHz worden gedurende twee dagen onderbroken.

27 juli 2003

-------------

Radio Contact, dat door het Vlaamse Commissariaat voor de Media op 18 april 2003 tot een schorsing van drie dagen was veroordeeld vanwege het storen van de uitzendingen van Radio Antigoon, onderbreekt om middernacht de uitzendingen.

29 juli 2003

--------------

Bij Radio Contact stijgen de geruchten over nakende ontslagen. Een maatregel die met de aanhoudende onzekerheid over de komende herschikking van het Vlaamse radiolandschap te maken heeft.

 

1 juni 1982

---------------

Een jonge journalist verzorgt om 06.30 uur het eerste journaal bij Radio Contact. Het station start bovendien met publiciteit.

2 juni 1982

---------------

Radio Contact en Radio Maeva worden vanwege het uitzenden van publiciteit uit de lucht gehaald. Op 103.5 MHz is er tussen 20.00 en 21.00 uur een noodprogramma te horen met Ben Van Praag, Patrick Valain (foto onder) en Edu De Groot, dat vooraf in Vlissingen werd opgenomen.

2 juni 1998

---------------

Het netwerk van Radio Contact kampt sinds met een gigantische computerpanne. Op de diverse lokale afdelingen zijn enkel de reclamepingels te horen.

2 juni 2003

--------------

Radio Contact Vlaanderen werft Bjorn Verhoeven als programmadirecteur aan. Hij werkte in het verleden voor TOPradio, VTM, KANAALTWEE en als presentator van ‘Top Of The Pops’ bij Q-music.

4 juni 2002

---------------

De Antwerpse raadkamer verlengt de aanhouding van gewezen Think Media-topman Maurice De Velder. Hij kondigt meteen aan in beroep te zullen gaan. De Velder wordt in verband gebracht met de plotse en steile beursstijging van het Think Media-aandeel net voor de toekenning van een nationale licentie aan 4FM.

4 juni 2004

---------------

Boven de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant woeden hevige onweders. Het Brabantse regionale Radio Contact (98.1 MHz), Stadsradio Halle (105.6 MHz), Radio Contact in Halle (105.2 MHz), Radio Contact, Contact 2 en Multipop te Antwerpen (102.2 MHz) verdwijnen door blikseminslagen tijdelijk uit de ether.

5 juni 2002

---------------

In Neder–over-Heembeek start de bouw van de nieuwe studio’s voor Radio Contact.

7 juni 2004

----------------

Contact Evergem (106.9 MHz), Contact Zele (107.0 MHz), Contact Boom (106.9 MHz) en Nostalgie Lokeren (105.9 MHz) krijgen om 11.00uur het bezoek van het BIPT. Men controleert de kabels, het zendvermogen, de bandbreedte, plus nog een aantal bijkomende technische punten. Deze actie kwam er blijkbaar op verzoek van Radio Contact in Sint Niklaas.

8 juni 2003

---------------

Radio Primera uit Dendermonde (107.4 MHz) wordt Radio Contact.

10 juni 2002

----------------

Op de Brusselse beurs wordt de notering van het aandeel Think Media, de voornaamste investeerder bij 4FM, geschorst. Dat gebeurt op basis van informatie die de marktautoriteit ontvangen heeft.

10 juni 2004

----------------

4FM is in de omgeving van Lommel op 103.7 MHz te ontvangen. Vroeger nam Radio Contact deze frequentie in maar door de herschikking op de FM-band kwam deze plek in handen van het landelijke commerciële radiostation.

11 juni 2002

----------------

De politieke partij CD&V eist een onderzoekscommissie die de herrie rond de toekenning van de radiolicenties moet uitpluizen. Vlaams Parlementslid Carl De Caluwé beweert dat hij over een ‘betrouwbare getuige beschikt, die op de hoogte is van smeergeld bij de vergunning voor 4FM’.

13 juni 2000

---------------

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft Radio Contact een boete van 1400 euro vanwege het té hoge zendvermogen. Er was een klacht door Radio Antigoon ingediend.

14 Juni 2002

----------------

 Na het CD&V eist nu ook het Vlaamse Blok in het parlement snelle opheldering over de licentie voor 4FM.

20 juni 2000

----------------

Uit het jongste scanonderzoek, waarbij in opdracht van VRT en van de publiciteitsregie VAR gepeild wordt naar de populariteit van de nationale en lokale radio's, blijkt dat in West-Vlaanderen heel wat radio's uit Kortrijk erg goed beluisterd worden; Mango, TOPradio Gemini en WLS (behorend tot de Contactgroep). In Oost-Vlaanderen scoren TOPradio SIS, Contact Gent en Go uitstekend. De provincie Brabant wordt gedomineerd door de Contactstations in Brussel en Vilvoorde. De populairste lokale stations in Antwerpen en in Limburg heten Antigoon, Nostalgie, Mango, GRK, Hit FM en RML.

23 juni 2003

-----------------

Het hogere beroep van Radio Contact, dat door het Vlaamse Commissariaat voor de Media als gevolg van een klacht door Radio Antigoon voor drie dagen werd geschorst, wordt onontvankelijk verklaard. Daarom moet het station op maandag 28 juli 2003 gedurende drie dagen de uitzendingen onderbreken.

23 juni 2005

-----------------

 Radio Contact neemt afscheid van de populaire avondpresentator Dirk Moerman. Zijn interactief programma komt op 30 juni 2005 een laatste keer op antenne.

27 juni 2001

-----------------

Radio Contact maakt bekend een dossier voor een nationale licentie te zullen indienen. Om het prijskaartje in te vullen, werden een aantal investeerders aangetrokken.

28 juni 1980

--------------

Het eerste feest van Radio Contact in Sint-Agatha-Berchem lokt 1200 fans.

30 juni 2004

---------------

4FM, Q-music, Topradio en Radio Contact dienen bij de afdeling State Aid van het Directoraat Generaal IV (Competition) van de Europese Commissie een klacht tegen de VRT in. Men verwijt de openbare omroep dat men reclameruimte verkoopt aan dumpingtarieven, naargelang de doelgroep. Op die manier probeert de VRT de private zenders uit de markt te drukken.

 

1 mei 2002

-------------

Bij de stations in Vlaanderen die eigendom zijn van radio contact Brussel worden de lokale ontkoppelingen geschrapt. Ludo Wynen volgt Rudi Dierickx op als algemeen directeur. Terwijl Ludwig Verduyn wordt opgevolgd als hoofdredacteur.Na het schrappen van de nachtuitzendingen tijdens het weekend worden ook de uitzendingen tot 03.00 ingekort tijdens de week.

Er komt ook een lichte wijzeging in de programmering.De belangrijkste is de terugkeer van Rudi van Vlaanderen met de "super 50"

2 mei 2004

--------------

Door technische moeilijkheden is de Kortrijkse afdeling van radio contact (106.4)een hele tijd uit de lucht.

3 mei 2002

------------

Radio contact komt terug op zijn beslissing.Er komen terug 2 uur ontkoppeling en de nachtuitzendingen gaan terug tot 05.00 uur.

7 mei 1980

-------------

Een stoorzender hindert de relaisverbinding tussen de studio en de zender van Radio Contact. Een onbekende stem onderbreekt voortdurend de programma’s met de mededeling dat het station van verschillende liberale burgemeesters uit het Brusselse geld ontvangen heeft. Men verdenkt Radio Plus, Radio Alternatives en de ‘ALO’ deze sabotagedaad te hebben uitgevoerd.

10 mei 1980

---------------

Het incident op 7 mei met de stoorzender waarbij de programma’s van Radio Contact werden gestoord, blijft voor beroering zorgen. De ‘ALO’ die als verdachte in deze zaak werd aangeduid, reageert met een communiqué waarin negatief over Contact wordt gesproken.

10 mei 2002

---------------

RTL trekt z’n aandeel in de Contact NV van 35% naar 49,9% op. De resterende 50,1% blijven in handen van stichter Francis Lemaire.

11 mei 1980:

---------------

Nadat de organisatie van de Franstalige vrije radio’s de ‘ALO‘ een negatief perscommuniqué over Radio Contact uitbracht, is het nu de beurt aan de belaagde zender om te reageren. De ‘ALO’, Radio Plus en Radio Alternatives worden als de initiatiefnemers achter de storingen aangewezen. Tevens krijgen de luisteraars de mogelijkheid om hun standpunt over deze gevoelig zaak te uiten. In tegenstelling tot de voorstanders van Radio Contact, krijgen de medewerkers van Radio Plus geen enkele kans om telefonisch te reageren. Dat gesprek wordt echter bij hen uitgezonden.

11 mei 2002:

---------------

Radio Contact herziet opnieuw de programmastrategie. De wettelijke lokale ontkoppelingen die 4 uur en 30 minuten moeten duren, keren terug. Een aantal ontslagen DJ’s waaronder Peter Decordier wordt opnieuw in de programmering opgenomen.

12 mei 2003:

---------------

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media had Radio Contact vanwege het veroorzaken van storingen een schorsing van drie dagen opgelegd die vandaag ingaat. De maatschappij van de blauwe dolfijn legt de sanctie echter naast zich neer en vervolgt de uitzendingen.

13 mei 2002:

----------------

Francis Lemaire, één van de drie stichters van de groep rond Radio Contact wordt met 50,1% hoofdaandeelhouder. RTL, dat al 35% bezat, koopt de aandelen van Pierre Houtmans en van Freddy Neyts en komt zo op 49,9%.

26 mei 2004

----------------

Radio Contact licht de bezoekers van hun website in dat men de uitzendingen van het tweede netwerk definitief zal staken. De luisteraars worden voor het vertrouwen bedankt. De Hitradio neemt ondertussen in Egem de frequentie 93.6 MHz met een vermogen van 5 kW in gebruik.

27 mei 2004

--------------

Radio Contact 2 wordt opgedoekt. De stations, die deel van het netwerk uitmaakten, krijgen de mogelijkheid om naar TOPradio over te stappen.

28 mei 2003

----------------

Radio Contact ontslaat Edwin Fonteyne en Chris Cuypers. Zij waren verantwoordelijk voor de Brabantse en West-Vlaamse nieuwsuitzendingen.

28 mei 2004

----------------

Bjorn Verhoeven wordt als programmaleider bij Radio Contact door Peter Van Dam vervangen. De voormalige presentator bij Radio Mi Amigo, Radio 3 en Radio 10 zal zich hoofdzakelijk bezig houden met de opstelling van het programmaschema, de inhoud van de zender en de coaching van de DJ’s.

29 mei 2002

-----------------

De voormalige eigenaar van de Antwerpse Discotheek ‘Zillion’, Frank Verstraeten bevestigt tijdens het journaal op Canvas dat hij al één week voor de officiële toekenning van de vergunning zekerheid over de toekomst van 4FM kreeg. Zijn uitspraak volgt tijdens de gerechtelijke procedure die de maatschappij van Radio Contact, Vloro tegen ‘Think Media’ in december 2001 aanspande.

31 mei 2002

-----------------

De kranten staan weer vol van betichtingen aan het adres van ‘Think Media’. Volgens Het Nieuwsblad is de vrijlating van Frank Verstraeten niet zo toevallig. De man zou immers de vroegere baas van het investeringsbedrijf, Maurice De Velder verder aan de galg gepraat hebben. Volgens de flamboyante nachtclubeigenaar pleegde men ook schriftvervalsing bij de dochteronderneming ‘Business Panel’. Via die constructie zou zwart geld witgewassen zijn.

 

6 april 2007

--------------

Diverse VZW's die onrechtstreeks eigendom waren van Contact Vlaanderen NV zijn  ontbonden.Dit stond te lezen in het staatsblad van 4 april.

Zo werden de VZW's van WLS Kortrijk,stadsradio Contact 2 Izegem/Roeselare,Firenze en vrije radio Diamant opgedoekt.Opvallend is dat de VZW Firenze werd opgegeven.Deze werd in 2005 erkend als lokale radio omroep voor Hooglede op 96.2 mhz.Door het niet opstarten trok de toenmalige VCM de erkenning echter in.

De frequentie in Hooglede zal terug worden verdeeld.aangezien Contact die VZW eerder op zak had lijkt het erop dat de blauwe dolfijn niet meer zal meestrijden voor die frequentie.

15 april 1998

--------------

Radio contact plant de start van een tweede netwerk die zich als familieradio moet profileren.Men hoopt op 1 mei te kunnen starten.

15 april 2003

---------------

Radio contact wil de belangrijkste ketenradio van Vlaanderen blijven. Men plant investeringen in lokale en regionale investeringen.

16 april 2002

---------------

Rudi. Dierickx trekt zich terug als directeur van Contact Vlaanderen.Hij was directeur tussen 1998 en 2002. Hij vormde Familyradio om tot Contact 2.

18 april 2002

---------------

Rik De Nijs wordt door de gedeligeerd bestuurder van NV Contact Vlaanderen,Francis Lemaire gevraagd om de nieuwe directeur van contact Vlaanderen te worden. HIj zou er Rudi Dierickx opvolgen die een stap terug zet.

19 april 2000

--------------

Radio RCL verlaat het netwerk van Familyradio en wordt radio contact.

22 april 2005

---------------

Contact Vlaams-Brabant krijgt een boete van 2000 euro omdat de kabellengte,het kabeltype,de hoogte van de antenne,de uitzendlocatie en het zendvermogen niet aan de afspraken voldoen.

23 april  2003

----------------

Het Vlaamse commisariaat van de media veroordeeld radio contact tot een schorsing van 3 dagen. Radio Antigoon had klacht ingediend. Contact overweegt om in hoger beroep te gaan.

25 april 2002

---------------

De jongste ontslagen bij contact verhogen de geruchten op een verkoop van het netwerk. Men vermoedt dat de regionale ontkoppelingen vanaf 1 mei worden  geschrapt.

26 april 2003

---------------

Radio contact trekt naar de raad van state om de recente overname van 4fm door de investeringsmaatschappij Déficom aan te vechten. De nieuwe eigenaar van het commerciele station is tevens eigenaar van NRJ.

28 april 2003

------------------

Francis lemaire, grote baas van radio contact gaat in hoger beroep tegen de straf die op 18 april werd uitgesproken door het Vlaamse commisariaat van de media. Een klacht van radio Antigoon leidde tot een schorsing van 3 dagen die normaal op 12 mei zou moeten ingaan.

Het signaal van contact 2 uit Maldegem worden voor de hits van contact ingeruild.

alle audio  rechten zijn voorbehouden