Radio Contact dingt met Contact 2 naar Vlaamse zendvergunning 

 

Media & Cultuur Radio Contact dingt met een derde "format" onder de naam Contact 2 - naast Radio Contact en Family Radio - naar één van de twee landelijke commerciële zendvergunningen die de Vlaamse regering begin augustus zal toekennen.

Daartoe is de naamloze vennootschap Vloro opgericht, die Contact 2 met een kapitaal van 110 miljoen frank (2,73 miljoen euro) snel wil opstarten, zo is donderdag op een persconferentie op de zetel van Radio Contact in Brussel bekendgemaakt.

Voorzitter Dominique Nédée van Vloro vatte de troeven van Radio Contact als volgt samen. De groep beschikt over ruim twintig jaar ervaring en kan terugvallen op de kennis van minderheidsaandeelhouder RTL Group. De zender heeft ook bewezen dat hij rendabel kan zijn. Voorts kan Radio Contact als derde speler, naast VRT en VTM, het pluralisme op de Vlaamse mediamarkt versterken.

Francis Lemaire, afgevaardigd-bestuurder van Vloro en oprichter van Radio Contact had het terzake over het "duopolie" van VRT en VTM. Vloro aanvaardt voor Contact 2 reclame van alle spelers op de mediamarkt (VRT, VTM, de Persgroep, de VUM...). En het aandeelhouderschap staat open.

Radio Contact is momenteel de grootste privéradiozender in Vlaanderen met een marktaandeel van zo'n 7,3 procent en beschikt er over ruim 80 lokale radiozenders. Contact 2 zendt momenteel al in het Franstalige landsgedeelte uit en legt de nadruk op muziek en minder op het woord. In Vlaanderen wil de zender veel, maar wel kort verpakt nieuws brengen, aldus Dierickx. De lokale presentatoren, "die dicht bij de luisteraar staan", zullen begeleid worden door journalisten onder leiding van Ludwig Verduyn, voormalig adjunct-hoofredacteur van de krant De Morgen, aldus programmadirecteur Danny de Bruyn.

LEES HET ARTIKEL VAN 04-10-06

_______________________________

VCM WEERHIELD CONTACT 2 VAN LANDELIJKE LICENTIE

 4FM kreeg de tweede landelijke radiolicentie onder druk van Dirk Albrecht(VCM) ten koste van contact2.

Blijkbaar draaide alles om de figuren van Dirk Albrecht(VCM-commisaris)Patrick Dewael(Vlaams-minister-president) en Maurice De Velder(Think media).De contact groep ging nog meermaals in beroep maar de klacht

werd steeds weggeveegd.

DE WAARHEID KOMT BOVEN MAAR WAARSCHIJNLIJK VOOR CONTACT TE LAAT

___________________________________________________________________________

De kabinetsmedewerker van Vlaams minister Dirk Van Mechelen die maandag aangehouden werd in een omkopingszaak, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde vrijdag beslist. De aanhouding van de tweede verdachte in de zaak, de zaakvoerder van een vastgoedfirma in Aalst, werd eveneens bevestigd. De mannen worden verdacht van actieve en passieve corruptie, belangenneming en valsheid in geschrifte. Carl D.C., die als raadgever inzake ruimtelijke ordening werkt op het kabinet van minister Van Mechelen, zou zijn invloed gebruikt hebben om gunstige beslissingen voor stedebouwkundige vergunningen te verkrijgen. 

De raadkamer in Antwerpen heeft Think Media-topman Maurice De Velder donderdag naar de correctionele rechtbank verwezen voor afpersing, oplichting, corruptie, beurskoersmanipulatie, witwaspraktijken en schriftvervalsing. Samen met hem werden ook Christian D. B., Hedwig D. en acht vennootschappen naar de strafrechter verwezen.

Het dossier draait rond de vermoedelijke vervalsing van de beurskoers van Think Media. Door de omzet van dochterfirma's De Vrije Pers (Ché en P-Magazine) en Business Panel (buitenreclame) via valse facturen op te kloppen, zou de beurskoers van Think Media gemanipuleerd zijn.

De Velder zou samen met reclameman Hedwig D. een valse factuur voor een advertentiecampagne voor de likeur Cointreau hebben opgesteld.

De campagne kostte 75.000 euro, maar in de boekhouding van De Vrije Pers vonden speurders een factuur voor een veelvoud van dat bedrag. Dat geld werd vervolgens opnieuw in De Vrije Pers geïnvesteerd door een van de andere vennootschappen van De Velder.

Naast Maurice De Velder, Christian D. B. en Hedwig D. verwees de raadkamer ook acht vennootschappen, waaronder Think Media, De Vrije Pers en Falcom, naar de rechtbank. De kans is groot dat er beroep wordt aangetekend door een of meerdere betrokkenen.

Hiermee is duidelijk bewezen dat de hoge beursstijgingen van think media ten tijde van de uitreiking van de landelijke frequenties

wel degelijk gemanipuleerd werd.Voor radio contact wordt dit weer een zware pil om te slikken.Want ondertussen is 4fm al twee maal doorverkocht en kunnen ze nog weinig beginnen.

Persartikel 27 juni 2008

 

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Maurice De Velder veroordeeld tot 3 jaar cel, een boete van 375.000 euro en een beroepsverbod van 10 jaar.

De vroegere topman van Think Media stond onder meer terecht voor het uitschrijven van valse facturen en het manipuleren van de beurskoers.

Een van zijn gedupeerden is vervoersmaatschappij De Lijn. Via een medewerker van de toenmalige reclameregie van De Lijn werd gesjoemeld met het contract voor reclame en infospots op trams.

Volgens de strafrechter is het bewezen dat Maurice De Velder met zijn vennootschappen door het plegen van meerdere valsheden illegale vermogensvoordelen verwierf. Hoewel De Velder beschouwd werd als het brein van de oplichting werden ook Think Media zelf en enkele van zijn zakenpartners veroordeeld. Think Media is eigenaar van De Vrije Pers dat Ché en P-Magazine uitgeeft. Hij was ook de oorspronkelijke 'eigenaar' van 4FM.Normaal had radio contact de 2de nationale licentie moeten binnen halen na Q-music maar door het manipuleren van de beurskoers werd het 4FM. Vervolgens werd ook de 'Zillon' van Frank Verstraeten en zelfs Danny Vuylsteke bij de zaak betrokken... De laatste twee zaten ook een tijdje in voorhechtenis.

De rechtbank verklaarde ook enkele miljoenen euro's verbeurd. Op de beurs van Brussel is het aandeel van Think Media intussen met 23 procent gezakt.

alle audio  rechten zijn voorbehouden